De A Groep en de halve marathons

De A Groep is actief geweest bij de Halve van Hercules, Dordrecht en de Halve van Oostvoorne.

 


Zaterdag 12 maart was voor de lopers van de A Groep die in voorbereiding zijn voor de Marathon van Rotterdam de dag van de waarheid. Waar sta je na tweederde van je voorbereiding en moeten er eventueel nog aanpassingen in het schema komen tijdens de laatste vier weken.
Vanessa Hartman ging met Jan ’t Mannetje naar Dordrecht voor de Halve van Hercules. Deze wedstrijd maakt deel uit van het Univé Grote Rivieren Circuit waar zij aan deel neemt en dat ze vorig jaar won.
De omstandigheden waren, net zoals in Oostvoorne uitstekend. Tien graden en weinig wind. Vanessa ging uitstekend, maakte een sterke indruk en eindigde in een PR van 1.22.50. Deze tijd was tevens (in 40 jaar tijd!) een parcoursrecord en een eerste plek bij de dames overall. Test geslaagd!

Een paar uur later in Oostvoorne liepen Henk Tuk, Martien Blok en Martine Lust onder begeleiding van Hannie den Haan. Ook hier werd gescoord. Henk Tuk liep een PR van 1.24.58, Martien Blok een tijd die hij al jaren niet meer heeft gelopen nl. 1.26.33 waarmee hij, meen ik, eerste was bij de Heren 60. Martine liep naar een fraaie eerste plaats bij de Dames overall in 1.31.30.
Met deze tijden zijn ze allen wel onderweg om hun doelstelling in Rotterdam te halen.

Jan ‘t Mannetje