1e Spectades Games in Brielle groot succes


17.04.13 Hoogspringster  De weergoden waren de atleten die deelnamen aan de
 1e Spectades Games bij Voorne Atletiek goed gezind.
 Het werd afgelopen donderdagavond, 13 april, een
 perfecte avond voor de 1e van een serie van
 3 avondwedstrijden.
 Een avond atletiek met maar liefst 102 deelnemers van
 12 verschillende verenigingen die samen in 12 verschillende
 categorieën uitkwamen op 10 onderdelen.  

 

Al met al een mooie opdracht voor de organisatie om alles vlekkeloos en zonder teveel uitloop op te zetten.

Door samenwerking met Spectades uit Brielle aan te gaan was er elektronische tijdwaarneming mogelijk. Mede hierdoor verliepen alle looponderdelen vlot en soepel.

Dat de atleten zich terdege hadden voorbereid op deze wedstrijd bleek wel weer uit het aantal persoonlijk- en clubrecords dat gebroken werd. Ook vonden een aantal atleten het weer eens tijd worden om de baanrecords bij Voorne Atletiek weer een stuk scherper te stellen.

Maar liefst 13 baanrecords werden verbroken.
Koen v.d. Meiracker (Spark) zette o.a. het nieuwe baanrecord op de 800 mtr met een tijd van 2.06.25!
Vincent Wodtke (Spark) de 100 mtr op 11.34,
Mark Pedersen (Spark) plaatste bij het discus het CR op 38,10 mtr.

Bijzonder waren ook de prestaties van Evi Verdonkschot (Voorne Atletiek, 14 jr) die na een breuk in haar voet tijdens haar 1e wedstrijd maar liefst 1,62 mtr hoog sprong.
Een super prestatie die niemand nog verwacht had. Nathalie Meurs (VA, 13 jr) sprong een fantastische 1,47 mtr.

Bij de dames senioren zette Nadine Doorduin (Voorne Atletiek) haar goede lijn van de afgelopen weken voort. Met 13.58 sec op de 100 mtr stelde ze het baan- en clubrecord weer een stuk scherper en dat zelfde deed Maartje van Erkelens (Voorne Atletiek) ook bij de dames masters op de 400 mtr. Tijdens haar 1e wedstrijd baanatletiek verpulverde ze het baanrecord.

Pim Groen (PAC) wierp nog nooit zo goed zo vroeg in het seizoen dus ook dat beloofd wat voor de rest van het jaar. Discus 42,67 mtr!

Alle uitslagen zijn voor de liefhebbers terug te vinden op www.atletiek.nu. Doordat tijdens de Spectades Games gebruik wordt gemaakt van elektronische tijdwaarneming worden alle uitslagen live op deze site bijgewerkt.

De organisatie had met de speciale Voorne Atletiek boog en vlaggen van de sponsoren een mooi wedstrijdterrein gecreëerd en samen met alle vrijwilligers werd het een evenement om met trots op terug te kijken. Donderdagavond 15 juni wordt de 2e Spectades Games gehouden.

Info en inschrijven: www.voorneatletiek.com

(Robin Roelink)