Trainingen

Trainen is waar het uiteindelijk om draait. Triatlon is ontstaan doordat mensen het eentonig vonden om alleen maar te zwemmen, te fietsen of te lopen. Het geheel is meer dan de som der delen. De variatie geeft een extra dimensie aan deze sport. Lukraak trainen en elke keer weer proberen om harder en verder en beter te gaan, is niet hoe de opbouw van een goed seizoen hoort te zijn. Eerst worden er doelen gesteld, vervolgens wordt een trainingsplan gemaakt. Uiteindelijk moet je optimaal in vorm zijn op het moment dat je je doelen wilt verwezenlijken.

Zwemmen

In de maanden oktober tot en met juni, wordt er op zondagochtend in 2 groepen van 08:00 tot 09:30 in de Meander te Oostvoorne getraind. In de maanden juli tot en met september verleggen we het trainingsgebied naar het Oostvoornse meer waar het geleerde op zondagochtend om 08:00 en woensdagavond 19:30, in praktijk gebracht wordt.

Fietsen 

De maandagavond en de woensdagavond zijn bestemd voor de fietstraining. Er wordt om 19:00 gestart vanaf de carpoolplaats op de Zwartedijk tussen Rockanje en Hellevoetsluis. We vertrekken met een groep richting Flakkee, om daar een rondje te maken met versnellingen en duurtempo's.

Lopen

Op de dinsdag- en donderdagavond is er een triatlon loopgroep. Er wordt om 19:00 gestart vanaf onze eigen accommodatie: Geuzenpark 3, 3237 KN, Vierpolders.

In de wintermaanden vindt de noodzakelijke afbouw en de wederopbouw van de trainingen plaats. Sommigen nemen meer rust, maar blijven buiten lopen en fietsen, de MTB komt tevoorschijn. Anderen gaan spinnen in een warme sportschool of maken hun uren op een hometrainer voor de TV of in de schuur. Iedereen pakt zijn rustperiode anders aan. De opbouw is altijd rustig en langzaam om zo naar het doel toe te trainen en dan te pieken. De training wordt door de trainers altijd afgestemd op het te verwezenlijken doel. Zwemmen, fietsen en lopen worden op elkaar afgestemd.