Els Priester nieuwe voorzitter Voorne Atletiek

Els Priester 2Graag stel ik me aan jullie voor!
Mijn naam is Els Priester en ik ben sinds oktober 1997 lid van Voorne Atletiek. Dat jaar startte ik als ‘beginner’ bij Thea van der Molen, een van onze trainers van het eerste uur.

Het jaar daarop liep ik mijn eerste Rotterdam Marathon, net binnen de 4 uur.  Het hardlopen had mij gegrepen en zowel op de avond- als op de ochtendtraining werkte ik o.l.v. Chris Mijer, Regina Muilenburg, Jan Schaay en Bernard Stokman aan mijn snelheid en duurvermogen. In 2001 (dacht ik) behaalde ik mijn trainersdiploma. Destijds moest je daarvoor nog een werkstuk inleveren als onderdeel van je examen en het onderwerp van het mijne was ‘berglopen’.
Bergmarathons werden dan ook mijn passie en met een gezellige groep lopers van Voorne Atletiek liepen we achtereenvolgens de Jungfrau- marathon, de K78 in Davos, de Graubünden-marathon, de Montblanc-marathon, de Zermatt-marathon en de Tour de Tirol. Eigenlijk waren dit allemaal korte vakanties waarbij we meestal verbleven in een leuke berghut of boerderij.

Toen we zo’n beetje alle Europese bergmarathons hadden gehad, werd ‘trailrunning’ populair. Lopen in onverhard terrein waarbij de bij de weg- en baanatletiek beroemde afstanden er steeds minder toe leken te doen. Niet de afstand was bepalend, maar de schoonheid van het landschap en de moeilijkheidsgraad van de route stonden centraal. Na een aantal deelnames aan de Gore-tex Transalpine Run en verschillende trails in de bergen, raakte ik twee jaar geleden behoorlijk geblesseerd.
Inmiddels ben ik aan het revalideren en wissel ik de trainingen in de sportschool af met fietsen, wandelen en weer voorzichtig dribbelen. Ik hoop voor de zomer weer aan te kunnen sluiten bij een van de loopgroepen.

Naast mijn sportieve inspanningen, heb ik binnen Voorne Atletiek diverse bestuursfuncties gehad. Trainers coördinator, verantwoordelijke voor de sponsoring en PR, secretaris en voorzitter van de wedstrijdcommissie. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan totdat ik in 2010 besloot om fulltime Maatschappijgeschiedenis te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Mijn studietijd was een bijzonder intensieve periode waar ik met veel plezier op terugkijk. Toen ik een aantal studiebeurzen ontving voor een onderzoek in Australië, greep ik die kans met beide handen aan. In 2016 studeerde ik af. Gedurende deze periode kwam het bestuurswerk en het organiseren van wedstrijden een beetje in de knel en was ik genoodzaakt ermee te stoppen.

Inmiddels heb ik mijn handen weer vrij en heb ik erg veel zin om samen met de overige bestuursleden te werken aan de toekomst van Voorne Atletiek.
Clubgevoel staat voor mij centraal. De saamhorigheid en kameraadschap die ik gedurende mijn lidmaatschap van Voorne Atletiek heb ervaren, zijn voor mij erg belangrijk. Je loopmaatjes zijn vaak je beste vrienden. Je uitlaatklep tijdens een lange duurloop of zware training is meestal niet je partner of je vriend of kennis uit het dagelijks leven, maar degene met wie je een aantal keren per week zwoegt en ploegt.
Vanuit dit clubgevoel hoop ik ook dat we het kader dat onze vereniging hard nodig heeft, kunnen versterken. Want echt, niets is leuker dan iets tot stand brengen waar iedereen blij van wordt. Clubavond, wedstrijd, feestje, een bijzondere training, dat maakt niet uit!
Tot slot, een meer serieuze nooit. Samen met de andere bestuursleden hopen we op een goede financiële toekomst voor Voorne Atletiek. Ik zet me daar in ieder geval van harte voor in!

Vriendelijke groet,
Els

Els Priester 1