Atletiek is leuk voor jong en oud

jongenAtletiek is een sport die je op alle leeftijden kan beoefenen. Dat bewijzen het jongste lid en het oudste lid van Voorne Atletiek.


Miny Kop (83) uit Rockanje rent nog iedere woensdag en vrijdagochtend met haar groep in de bossen en duinen van Oostvoorne. Ze is al lid sinds Voorne Atletiek werd opgericht. Wekelijks rent ze nog zo’n 15 kilometer. Ook tennist en wandelt ze nog regelmatig.
Miny kwam bij Voorne Atletiek om fit te worden. “Elk jaar ging ik met mijn man, die inmiddels is overleden,  langlaufen in Noorwegen”, vertelt ze. “Ik turnde wel, maar voor langlaufen was mijn conditie niet goed genoeg. Toen ging ik bij Voorne Atletiek om te gaan hardlopen.”


Langzamerhand begint Miny aan stoppen te denken. “Het wordt zwaar. Je bent 83, dat ga je toch merken. Mijn lijf doet niet meer precies wat ik wil.” Miny is nu de langzaamste, maar de trainer laat iedereen gelukkig in zijn waarde. Je kan ook even wandelen tussendoor. “De snellen rennen vooruit en die zie je dan terug op een afgesproken punt. Ik ga door zolang als ik denk dat het gaat.”Als ze niet meer rent is Miny van plan te gaan wandelen met Nordic Walkingstokken. “Dan ga ik wel naar de groep, volg ik mijn eigen route en zie ik ze weer bij de koffie”


Sara Hoftijzer (7) vindt het leukst aan atletiek dat je veel kan rennen en springen. “Ik vind verspringen het leukst”, vertelt ze. “Ik had een paar lessen uitgeprobeerd en toen wilde ik wel verder.”
Sara had onlangs haar eerste wedstrijd, estafettes op de baan van Voorne Atletiek op het Geuzenpark. “Ik vond het spannend. Van tevoren was ik zenuwachtig. Toen zei ik tegen mijn moeder dat ik niet wilde. Maar toen ik meedeed vond ik het leuk. Mijn groepje is derde geworden.”


Jong en oud vieren zondag 9 september het 25-jarig jubileum van Voorne Atletiek. Er is een open dag op het sportcomplex Geuzenpark en een groot sportief festijn met wedstrijden, workshops, kinderactiviteiten, de Spectades Games, een funloop en foodtrucks en muziek.

18.07.15 Jong en Oud

Miny Kop en Sara Hoftijzer sporten graag bij Voorne Atletiek – Foto Linda van der Klooster