Voorne Atletiek huldigt trainster

duimpjeMet een smoes was Thea van der Molen (Brielle) naar de kantine van OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne gelokt. Daar had het bestuur van Voorne Atletiek een verrassing voor haar in petto.
Als erkenning voor haar jarenlange bijdrage aan de vereniging werd zij in het bijzijn van haar loopvrienden gehuldigd en benoemd tot Lid van Verdienste.

Thea begon in 1988 als jeugdtrainer bij wat toen nog een onderdeel was van SC Voorne. Een jaar later werd haar gevraagd of zij bij de volwassenen twee ochtenden per week een beginners groep wilde trainen. Dat deed ze graag, op voorwaarde dat er oppas kwam voor haar zoon en andere kleine kinderen. En zo is het gekomen dat zij in de loop der jaren heel veel beginners de eerste schreden op het hardlooppad heeft laten zetten. Er gingen dan ook veel handen de lucht in toen door de voorzitter de vraag gesteld werd wie er allemaal bij Thea hadden hardgelopen
Thea is afgelopen jaar gestopt met training geven, maar zij blijft actief met Voorne Atletiek verbonden. Met trots kijkt zij terug op haar eigen vroege jaren binnen de atletiek toen zij het ene na het andere record op haar naam schreef. En zo blijft zij een bron van inspiratie voor de leden van de vereniging. En wat zij ingang gezet heeft blijft bestaan: beginnende en ervaren lopers zijn nog steeds van harte welkom bij Voorne Atletiek en ook de kinderoppas, tijdens de trainingsochtenden in Oostvoorne, is nog steeds goed bezocht.

Allard Moene, voorzitter Voorne Atletiek.

18.02.10 Lid van Verdienste