Trailnieuws!

Op 8 december 2013 organiseert Voorne Atletiek de tweede editie van Voorne’s Duin Trail.

Een prachtige trailrun door een uniek natuurgebied. Uniek doordat de helft van alle Nederlandse soorten wilde planten er groeit, tweederde van alle Nederlandse soorten vogels er broedt en het gebied het soortenrijkst duinstruweel van heel Noordwest Europa heeft.

De trailrun gaat over het strand en de natuurlijk, onverharde en uitdagende paden van het duingebied van Oostvoorne en Rockanje en het landgoed Mildenburg.

Deelnemers kunnen inschrijven voor 17km of 36km.

De trail wordt georganiseerd door atletiekvereniging Voorne Atletiek. Organisatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van Natuurmonumenten en Zuidhollands Landschap ( ZHL)

De trail van 17km is bij uitstek geschikt voor lopers die kennis willen maken met deze snelgroeiende tak van de hardloopsport. Natuur en avontuur staan bij ‘trailrunning’ centraal. Let op, het parcours is pittig!

De trail van 36km begeeft zich min of meer over hetzelfde terrein, met dien verstande dat  meer strandkilometers worden gemaakt en  het venijn hier in de staart zit! De laatste kilometers van dit uitdagende, zware parcours, bevinden zich in  het ‘Mildenburgbos’, waar een steile heuvel met dito afdaling wacht!

Het parcours heeft ten opzichte van vorig jaar een aantal wijzigingen ondergaan en staat nog niet helemaal vast. Daardoor kan het zijn dat de afstanden iets kunnen afwijken van die van vorig jaar.

Het past niet in de omgeving en ook niet bij het avontuurlijke karakter van een trail, de boel ‘over te organiseren’.

De route is goed gemarkeerd, maar van lopers wordt verwacht dat ze zelf goed opletten. Grazers die zich in het gebied bevinden, dienen met rust gelaten te worden. In geen geval mag vuil, papier e.d. in het gebied worden achtergelaten. Van lopers wordt verwacht dat ze zorgen voor hun eigen water, sportdrank en sportvoeding.   Er is één drinkpost onderweg met water, cola, bouillon , repen, ontbijtkoek, sinaasappel en banaan en één drinkpost met dezelfde sortering bij de finish.

De inschrijving voor beide afstanden kan plaatsvinden vanaf  27 september via www.inschrijven.nl

Let op! Het aantal inschrijvingen is beperkt en de inschrijftermijn sluit zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt!

Start en finish vinden plaats bij Paviljoen de Duinrand, Strandweg 4  3233 CW Oostvoorne, alwaar ruime parkeergelegenheid is.

0181 482540

De prijs voor de korte trail bedraagt €18 en voor de lange trail €23.

Wat krijg je voor je inschrijfgeld?

Een prachtige loopervaring, een herinnering, een multifunctionele bandana en een heerlijk broodje Unox na afloop.