Run4Fun bij Voorne Atletiek! Nieuwe beginnersgroepen!

Voorne Atletiek start in de eerste week van oktober vanaf twee locaties weer met een nieuwe beginnersgroep.

Op dinsdagavond 1 oktober a.s. zal er vanaf de atletiekbaan op sportcomplex Geuzenpark te Brielle om 19.00 u. worden gestart met de beginnersgroep. Naast de dinsdagavond zal er ook op de zaterdagmorgen om 9.30 u. vanaf de locatie in Brielle worden getraind. Op woensdagmorgen 2 oktober a.s. om 09.00 u. zal vanaf het voetbalterrein van OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne worden gestart. Naast de woensdagmorgen zal er ook op vrijdagmorgen vanaf dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip worden gestart.  

De beginnersgroep is specifiek voor de beginnende hardloper, die samen met andere beginnende hardlopers, kennis wil maken met de loopsport. Gedurende 12 weken wordt er twee maal per week getraind. Het doel is  om na 12 weken vijf kilometer aaneengesloten te kunnen hardlopen.

De trainingen staan onder toezicht van deskundige trainers van Voorne Atletiek. De belasting van de trainingen wordt geheel afgestemd op het niveau van de groep. Er wordt gestart met een lage trainingsbelasting en gedurende de periode ontwikkelt zich het niveau van de groep. De trainingen bestaan niet alleen uit hardlopen, maar ook uit oefeningen (de zogenaamde loopscholing), een warming up en een cooling down. Op de locatie Oostvoorne zullen de trainingen plaatsvinden op de verharde weg en in het duingebied, waar men ook veel onverharde paden aantreft. Op de locatie Brielle zullen, naast trainingen op de verharde weg, ook trainingen plaatsvinden op de atletiekbaan.

Op de locatie Oostvoorne is de beginnersgroep vooral geschikt voor mensen die 's avonds geen gelegenheid hebben om te gaan hardlopen (kinderoppas is aanwezig!) Op woensdag 25 september a.s. organiseert Voorne Atletiek op de locatie Oostvoorne een voorlichting omtrent de beginnersgroep.

Aanvang 9.15 uur, in de kantine van voetbalvereniging OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne.

Voor de locatie Brielle zal de voorlichting omtrent de beginnerscursus op dinsdagavond 24 september a.s. plaatsvinden.  Aanvang 19.15 uur in het clubgebouw van Voorne Atletiek, Geuzenpark 3 te Brielle.

Voor aanmelding of verdere informatie kunt u terecht bij Johan Snijders, telefoon 06-30995624 per e-mail trainerscommissie@voorneatletiek.com