Nasty Night Trail

Nacht-trail en andere avontuurlijke evenementen in Oostvoorne in de Nacht van de Nacht op 26 oktober 2013!

Het lijkt tijdens deze zwoele zomerdagen  en nachten nog heel ver weg, maar op 26 oktober 2013 vindt weer de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats, een initiatief van de 12 provinciale Natuur- en Milieufederaties, waarbij aandacht wordt gevraagd voor duisternis als oerkwaliteit van het landelijk gebied.

Nu het aantal hardlopers met aandacht en liefde voor  natuur en avontuur de laatste jaren een toename laat zien, organiseert Voorne Atletiek, in goed overleg met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, op de avond van 26 oktober 2013 een unieke nacht-trail, de Nasty Night Trail.

De start van deze trail is op zaterdag 26 oktober om 20.45 uur bij paviljoen de Duinrand, Strandweg 4 te Oostvoorne. Het pittige  parcours bevindt zich op sommige gedeelten op de scheidslijn van industrie en natuur, waaronder het Geuzenbos en een stukje duingebied, en kent flinke hoogteverschillen. De afstand bedraagt ruim 13 kilometer en bij deelname is een hoofdlamp verplicht en noodzakelijk!

Een unieke ‘warme herinnering’ en een kop erwtensoep na afloop, zijn bij de prijs inbegrepen. Inschrijven kan per 3 augustus 2013 via de link op de site van www.voorneatletiek.com of direct via www.inschrijven.nl. De inschrijfprijs bedraagt €15

Afhalen van startnummers en ‘warme herinneringen’ kan vanaf 18.30 uur in Paviljoen de Duinrand, Strandweg 4 te Oostvoorne. 

Voor diegenen die het avontuur liever in een wat rustiger tempo beleven,  organiseert Stichting Het Zuid- Hollands Landschap een unieke en spannende excursie over het Groene Strand. Deskundige medewerkers, gewapend met batdetectors,  vertellen u alles over het bruisende nachtleven van vleermuizen en andere dieren in dit gebied. Na afloop van deze excursie, die circa 1,5 uur in beslag neemt, kunt u genieten van een heerlijke kop erwtensoep in Paviljoen de Duinrand. Ook voor de deelnemers aan deze excursie is er een ‘warme herinnering’.

Inschrijven voor deze excursie kan per 1 augustus 2013 via de website van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, een herinnering is dan gegarandeerd, http://www.zhl.nl/natuuragenda of ter plekke op 26 oktober vanaf 18.30 uur in Paviljoen de Duinrand, Strandweg 4 te Oostvoorne. De inschrijfprijs bedraagt €10. Melden in Paviljoen de Duinrand met uw inschrijfbewijs om 19.00 uur. 

Voor kinderen en belangstellende volwassenen is er in Paviljoen de Duinrand gelegenheid om braakballen uit  te pluizen. Alhoewel er meer vogels zijn die braakballen produceren, beperken we ons deze avond tot de braakballen van de uil, een echt nachtdier. Niet alleen bekijken we wat uilen zoal eten, ook geven we informatie en uitleg over de uil en zijn leefomgeving. Naast de informatie die we geven over uilen, vertellen we ook wat over  andere nachtdieren,  zoals de verschillende soorten vleermuizen die in ons gebied leven. Na afloop is er voor iedereen een kop erwtensoep en een  unieke ‘warme herinnering.’ Inschrijven kan per 1 augustus 2013 via de website van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap,http://www.zhl.nl/natuuragenda , een herinnering is dan gegarandeerd, of ter plekke op 26 oktober vanaf 18.30 uur in Paviljoen de Duinrand, Strandweg 4 te Oostvoorne. De inschrijfprijs bedraagt €8,50.

Melden in Paviljoen de Duinrand met je inschrijfbewijs om 19.00 uur.