Start beginnerscursus

Begin nu ook met hardlopen ! 

Voorne Atletiek start in de eerste week van april vanaf twee locaties weer met een beginnerscursus.

Zo zal woensdagmorgen 3 april a.s. om 09.00 uur vanaf het voetbalterrein van OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne worden gestart. Naast de woensdagmorgen zal er ook op vrijdagmorgen vanaf dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip worden gestart.  Op zaterdag 6 april zal er vanaf de atletiekbaan op sportcomplex Geuzenpark te Brielle om 10.30 uur worden gestart met de beginnerscursus. Naast de zaterdagmorgen zal er ook op de dinsdagavond om 19.00 uur vanaf de locatie in Brielle worden getraind. Het einddoel van deze beginnerscursus is om op 6 juni a.s. de 4 Mile (6,4 km) van Vierpolders te kunnen uitlopen.

De beginnerscursus is specifiek voor de beginnende hardloper, die samen met andere beginnende lopers, kennis wil maken met de loopsport. Gedurende 12 lessen wordt er twee maal per week getraind. Het doel is de 4 Mile (6,4 km) van Vierpolders op 6 juni te kunnen lopen.

De trainingen staan onder toezicht van deskundige trainers van Voorne Atletiek. De belasting van de trainingen wordt geheel afgestemd op het niveau van de groep. Er wordt gestart met een lage trainingsbelasting en gedurende de cursus ontwikkelt zich het niveau van de groep. De trainingen bestaan niet alleen uit lopen, maar ook uit oefeningen (de zogenaamde loopscholing), een warming up en een cooling down. Op de locatie Oostvoorne zullen de trainingen plaatsvinden op de verharde weg en in het duingebied, waar men ook veel onverharde paden aantreft. Op de locatie Brielle zullen, naast trainingen op de verharde weg, ook trainingen plaatsvinden op de nieuwe atletiekbaan.

Op de locatie Oostvoorne is de beginnerscursus vooral geschikt voor mensen die 's avonds geen gelegenheid hebben om te gaan hardlopen (kinderoppas is aanwezig!) Op woensdag 27 maart a.s. organiseert Voorne Atletiek op de locatie Oostvoorne een voorlichting omtrent de beginnerscursus. Aanvang 9.15 uur, in de kantine van voetbalvereniging OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne.

Voor de locatie Brielle zal de voorlichting omtrent de beginnerscursus op dinsdagavond 2 april plaatsvinden. Aanvang 19.15 uur in het clubgebouw van Voorne Atletiek, Geuzenpark 3 te Brielle.

De kosten voor de beginnerscursus bedragen € 35,= voor niet-leden. Voor leden van Voorne Atletiek is de beginnerscursus kosteloos. Wilt u direct lid worden van Voorne Atletiek en deelnemen aan de beginnerscursus? Informatie over de contributie kunt u terugvinden op de website van Voorne Atletiek. Voor aanmelding of verdere informatie over de beginnerscursus vanaf de locatie Oostvoorne kunt u terecht bij Thea van der Molen, telefoon 0181– 479327 of per e-mail thea.vander.molen@hetnet.nl

Voor aanmelding of verdere informatie over de beginnerscursus van de locatie Brielle kunt u terecht bij Ger Hogervorst, telefoon 0181-414389 of per e-mail geranank@telfort.nl

Bij inschrijving voor de beginnerscursus in combinatie met het lidmaatschap van Voorne Atletiek, komen de inschrijfkosten te vervallen.