Dagelijks Bestuur verheugt zich op Jubileumfeest

logo VA 25 jaarVoorne Atletiek viert 9 september een groot openbaar jubileumfeest. De vereniging bestaat 25 jaar. Er lopen nog steeds een aantal leden van het eerste uur bij de club rond. “Een aantal actieve leden die nog met warmte vertellen over de beginjaren”, vertelt voorzitter Allard Moene van het Dagelijks Bestuur.

“Voorne Atletiek is opgekomen na het loskomen van de voetbalvereniging SC Voorne. Die hadden een bloeiende hardloopafdeling voor jeugd en volwassenen. Die is uiteindelijk los komen te staan. Op 1 augustus 1993 was de oprichtingsvergadering.”


De atletiekbaan op het sportpark Geuzenpark viert de 5e verjaardag. Allard: “Vanaf het allereerste begin van Voorne Atletiek heeft de vereniging zich hard gemaakt om een baan aan te leggen. Uiteindelijk is de gemeente akkoord gegaan met de aanleg van een atletiekbaan op het sportpark.”
De vereniging huurt de baan van de gemeente Brielle, vertelt penningmeester Jeroen Volker. “Vanaf de eerste jaren van de vereniging is er al geld gereserveerd om een baan te bekostigen. De accommodatie hebben we zelf betaald.”


De leden van het Dagelijks Bestuur van Voorne Atletiek, naast Allard  en Jeroen ook secretaris Nico Enthoven, besteedt gemiddeld rond de 8 uur per week aan de atletiekvereniging. Allard: “Dat is buiten de sporturen om. Daar ben ik zo’n 5 uur per week mee bezig, al staat het nu, wegens een blessure, even op een laag pitje.”
“Ik heb veel ambitie om hier dingen voor elkaar te krijgen”, legt Jeroen uit. “Je begint ergens aan en dan wil je het goed doen. Ik zou hier nog vaker willen zijn, maar ik heb natuurlijk ook nog een familie en werk.”


“Je wilt de club laten groeien, ook heel duidelijk geïnspireerd door de feedback van leden, dat ze blij zijn met wat we doen”, legt Allard uit. “Zonder die warme aanmoedigingen zou ik niet de energie hebben om het vol te houden en er zijn veel meer mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de vereniging. Dat vind ik inspirerend. Trainers, mensen achter de schermen met wedstrijden: administratie, onderhoud, de bar. Je draagt graag je steentje bij omdat iedereen dat doet.”


Het jubileumfeest zondag 9 september is ook bedoeld voor niet-leden. “We willen ons laten zien aan de buitenwereld die ons nog niet kent”, zegt Allard. “Het is een feestdag, maar ook een open dag, met voor belangstellenden de mogelijkheid te proeven van wat Voorne Atletiek te bieden heeft. Niet alleen aan de wedstrijdatletiek, maar ook de recreatieve manier van hardlopen, met niet meer doelen dan samen gezellig en gezond bewegen. Er is voor iedereen wat interessants te vinden, jong, oud, recreatief en wedstrijd.”
Naast een vol programma met workshops en wedstrijden zijn er foodtrucks en muziek en een funrun met obstakels, dwars door de potrozenkwekerij van Leo van der Harg.

18.08.23 bestuur Voorne Atletiek

Foto: Jeroen Volker, Allard Moene en Nico Enthoven van het dagelijks bestuur van Voorne Atletiek werken rond de 8 uur per week voor de vereniging – Door Linda van der Klooster