Zeer geslaagde 1e pupillencompetitie

1e pupillencompetitieAfgelopen zaterdag namen bijna 50 pupillen van Voorne Atletiek deel aan de 1e pupillencompetitie van Regio Rijnmond. De Pupillencompetitie bestaat uit vier regiowedstrijden waarbij de Voorne Atleten strijden tegen jeugdleden van andere verenigingen, zoals Rotterdam Atletiek, Fortuna, PAC en Spark.

De weersomstandigheden waren prima voor deze wedstrijd. In de ochtend gingen als eerst de jongste pupillen (6 / 7 jaar) van start. Vooral de felle strijd bij de looponderdelen Sprint en de Middenlange afstanden waren een lust voor het oog voor het publiek.

Meisje Pupillen C Rianne Hilferink deed het uitzonderlijk goed. Zo wierp ze bij balwerpen een nieuw PR met 13,8 meter, behaalde ze bij het verspringen met een sprong van 3,27 meter een tweede plaats en werd ze met haar razendsnelle tijd van 7,29 seconden op de 40 meter sprint zelfs eerste in haar categorie. Echt heel knap en dit levert haar momenteel een derde overallplaats op in het tussenklassement.

De oudere pupillen mochten vanaf het middaguur van start en niet zonder verdiensten. Zo werd Mitchel Monster (Pupillen A) bij het hoogspringen met 1,21 meter derde in zijn categorie en Pelle van der Werf (Pupillen A) stootte bij kogelstoten 7,24 meter wat hem een tweede plaats opleverde.

Behalve deze hoge rangplaatsen werd er door de andere atleten ook goed gepresteerd en zeer veel nieuwe persoonlijke records neergezet.
Gezien de behaalde prestaties kijken de jeugdtrainers van Voorne Atletiek terug op een zeer geslaagde eerste competitiewedstrijd.

1e pupillencompetitie Large