Een druk weekend voor Voorne Atletiek

180527 Jeugdwedstrijden ZundertHet was weer een mooi weekend voor Voorne Atletiek. Op zaterdag waren de jongste leden aan de beurt, tijdens de pupillencompetitie in Spijkenisse. In verschillende leeftijdsgroepen, de jongsten nog maar zes jaar oud, werd in teams strijd geleverd tegen andere atletiekverenigingen in de regio. Alle jongens en meisjes lieten zich van hun beste kant zien en ondanks de warme, zonnige dag werd er goed gepresteerd.

Op zondag was het de beurt aan de oudste jeugd, de zeventien- en achttienjarigen en de volwassenen. Die moesten voor z.g. seniorencompetitie naar Zundert (NB) waar een groot aantal verenigingen zich verzameld had. Hoewel deze competitie zich formeel op volwassen richt had Voorne Atletiek ervoor gekozen om ook junioren in het team op te nemen en zo de brug te slaan naar de jeugd. En dat wierp zijn vruchten af. Naast dat het voor de hele groep een gezellige dag was, werden er ook bijzondere resultaten geboekt en wisten diverse atleten persoonlijke en soms clubrecords te verbeteren. Zo werd het clubrecord op de 400 m horden wat sinds 1993 op 1 minuut 12 seconden stond aan stukken gelopen door Luc Giele (17) die ruim 10 seconden sneller binnenkwam.

De atleten probeerden natuurlijk bij ieder onderdeel zo goed mogelijk te presteren, of het nou om verspringen, speerwerpen of estafette ging. Maar waar de groep, hier op de foto, vooral mee naar huis ging was een gevoel van saamhorigheid en enthousiasme. En dat is onder andere wat atletiek zo bijzonder maakt: een sport die vooral gaat om individuele prestatie, maar waar tegelijkertijd de steun en aanmoediging tussen atleten onderling, ook als het concurrenten betreft, buitengewoon groot is.

180527 Jeugdwedstrijden Zundert