Senioren & Masters

Baanatletiek voor senioren & masters

Vanaf 29 augustus 2016 zijn trainers Hans de Wit & Robin Roelink gestart met een nieuwe groep, baanatletiek voor senioren & masters.

Tijdens de trainingen worden naast een goede warming-up en loopscholing alle technische onderdelen getraind. Vanaf nu kunnen senioren en masters ook deelnemen aan trainingen bij een groep met leeftijdsgenoten. Er wordt per training een half uur op één technisch onderdeel geoefend. De eerste training was dat hoogspringen. Na een intensieve warming-up met lekker veel core-oefeningen en looptechniek begonnen Milena, Veronique, Rini, Patricia en Agnieszka aan verschillende varianten van bochtjes lopen met daarna de eerste landingen op de hoogspringmat. Een goed begin op een heerlijke zonnige avond. Na de techniek is er verder gewerkt aan hun uithoudingsvermogen en looptechniek. Al met al een mooie afwisselende training waarbij veel verschillende spiergroepen zijn aangepakt.

De komende weken wordt naast het terugkerende loopwerk ook getraind op het discuswerpen, verspringen, sprint en kogelstoten en speerwerpen. Iedere maand worden, als het weer het toe laat, diverse onderdelen verwerkt in het schema.

Heb je al vaker gedacht om eens mee te doen met de technische onderdelen van de atletiek maar zag je het niet zitten om tussen alle jeugd mee te trainen? Neem dan eens contact op met Hans of Robin en overleg wanneer je mee kunt doen.

Je bent niet verplicht om aan wedstrijden mee te doen! Het doel is het verbeteren van je algemene bewegingsapparaat door middel van verschillende onderdelen; lopen, springen en werpen. Beginnend bij basisoefeningen voor nieuwe atleten en herintredende- of herstellende atleten word je training vanzelf intensiever en je prestaties beter.

Senioren & masters die kennis willen maken met het lopen van sprints zijn welkom om eens een sprinttraining met onze sprintgroep mee te doen. 

De sprintgroep wordt getraind door Robin Roelink en richt zich op sprints tot 400 meter.
Als basis voor de trainingen wordt getraind op loopscholing, houding, core, ontwikkeling van basissnelheid en hardheid om de ontwikkelde snelheid langer vol te houden.

Deze training is ook geschikt voor de ontwikkeling van snelheid voor de middellange afstand. Heb je interesse? Neem dan een keer contact op met Robin en vraag naar de mogelijkheden.

sprintgroep