Senioren & Masters

Nadine Doorduin ontvangt de Alulox Talent Award!

Op maandagavond 20 september werd na de training de halfjaarlijkse uitreiking van de Alulox Talent Award gehouden. Alle atleten van de Senioren & Masterbaanatletiek groep van Voorne komen hiervoor in aanmerking. De huidige beheerster van de Award, Loes Moene, had aan de trainer Robin gevraagd of hij namens haar de Aweard aan Nadine wilde uitreiken. 

Op basis van de behaalde resultaten tijdesn de laatste wedstrijden, het enthousiasme én de progressie die Nadine in korte tijd heeft doorgemaakt resulteerden in het winnen van de Talent Award voor het komende half jaar.

In september mag Nadine aangeven wie de volgende winnaar van de Award wordt.

IMG 20170320 WA0005

Beheerders van de Alulox Talent Award:

03-2017 Nadine Doorduin
07-2016 Loes Moene


 

Sprintgroep Voorne Wisselbokaal

IMG 20170120 WA0014Op 20 januari is de wisselbokaal voor het komende half jaar uitgereikt aan: Dennis Molenkamp

Dennis heeft uit handen van Owen Thomas, op basis van het meeste aantal behaalde persoonlijke records van de hele ploeg, de bokaal ontvangen. In de maand juli wordt door Dennis (i.o.m. de trainer) de opvolger bepaald. Het bijbehorende etentje vond plaats bij de Smaeck van Hellevoet en was weer een reuze gezellig samenzijn.

 

 20160115 235804

 

Beheerders van onze bokaal:

01-2017 Dennis Molenkamp
07-2016 Owen Thomas
01-2016 Robin Roelink

 


Baanatletiek voor senioren & masters

Vanaf 29 augustus 2016 zijn trainers Hans de Wit & Robin Roelink gestart met een nieuwe groep, baanatletiek voor senioren & masters. Tijdens de trainingen worden naast een goede warming-up en loopscholing alle technische onderdelen getraind. Vanaf nu kunnen senioren en masters ook deelnemen aan trainingen bij een groep met leeftijdsgenoten. Er wordt per training een half uur op één technisch onderdeel geoefend. De eerste training was dat hoogspringen. Na een intensieve warming-up met lekker veel core-oefeningen en looptechniek begonnen Milena, Veronique, Rini, Patricia en Agnieszka aan verschillende varianten van bochtjes lopen met daarna de eerste landingen op de hoogspringmat. Een goed begin op een heerlijke zonnige avond. Na de techniek is er verder gewerkt aan hun uithoudingsvermogen en looptechniek. Al met al een mooie afwisselende training waarbij veel verschillende spiergroepen zijn aangepakt.

De komende weken wordt naast het terugkerende loopwerk ook getraind op het discuswerpen, verspringen, sprint en kogelstoten en speerwerpen. Iedere maand worden, als het weer het toe laat, diverse onderdelen verwerkt in het schema.

Heb je al vaker gedacht om eens mee te doen met de technische onderdelen van de atletiek maar zag je het niet zitten om tussen alle jeugd mee te trainen? Neem dan eens contact op met Hans of Robin en overleg wanneer je mee kunt doen.

Je bent niet verplicht om aan wedstrijden mee te doen! Het doel is het verbeteren van je algemene bewegingsapparaat door middel van verschillende onderdelen; lopen, springen en werpen. Beginnend bij basisoefeningen voor nieuwe atleten en herintredende- of herstellende atleten word je training vanzelf intensiever en je prestaties beter.

 


 

Senioren & masters die kennis willen maken met het lopen van sprints zijn welkom om eens een sprinttraining met onze sprintgroep mee te doen. 

De sprintgroep wordt getraind door Robin Roelink en richt zich op sprints tot 400 meter.
Als basis voor de trainingen wordt getraind op loopscholing, houding, core, ontwikkeling van basissnelheid en hardheid om de ontwikkelde snelheid langer vol te houden.

Deze training is ook geschikt voor de ontwikkeling van snelheid voor de middellange afstand. Heb je interesse? Neem dan een keer contact op met Robin en vraag naar de mogelijkheden.

sprintgroep